- „Primorje”
- Pajković, Đorđije Đoko
- Pajović-Šćepanović, Radmila
- Parafinsko ulje
- Pasterizacija
- Paštrovići: antropogeografsko-etnološka ispitivanja
- Patrimonio vinarija
- Pavićević, Jakša
- Pavićević, Ljubo
- Pedigre crnogorskih sorti
- Pejanović – Mond vinarija
- Pejović, K. Svetozar
- Pejović, Ljubomir
- Pektini
- Pepeo
- Period mirovanja vinove loze
- Period vegetacije vinove loze
- Perović, Natalija
- Perunović, Vukosava
- Petit verdot
- Petrović vinarija
- Petrović, M. Nikola
- pH vrijednost vina
- PIT 11
- PIT 13
- PIT 14
- PIT 15
- PIT 16
- PIT 18
- PIT 19
- PIT 20
- Pjenušavo vino
- Plavi kamen
- Podgorička besjemena
- Podrumar
- Podzakonski akti u vinogradarstvu i vinarstvu
- Pojačavanje vina
- Pokožica
- Polifenoli
- Polisaharidi
- Poljoprivreda i šumarstvo
- Poljoprivredni institut
- Poljoprivredno dobro „Boka”
- Poljoprivredno-industrijski kombinat
- Poluslatko vino
- Popović, Tatjana
- Posude za vino u antičkom periodu
- Prelević vinarija
- Preporučene i dozvoljene sorte
- Presovanje
- Pretakanje vina
- Priča vinarija
- Privredno-tehnološke karakteristike sorte
- Probirna berba
- Proizvodnja loznog sadnog materijala
- Projekti u vinogradarstvu i vinarstvu
- Prva međunarodna konferencija o vrancu i drugim crnogorskim autohtonim sortama vinove loze